IŞİD'in Şengal'e saldırmasının ardından çocukları ile birlikte 3 yıl önce Irak'a sığınan Sisar Hasen, eşinin bulunduğu Almanya'ya gitmek için Ankara'ya geldi. Yurtdışı işlemleri bitene kadar 7 çocuğuyla birlikte Ankara Cebeci'deki kiralık bir evde konaklayan anne, en büyük oğlunu burada kaybetti.

Yanına Türkçe konuşmasını bilen bir yurttaş alarak karakola başvuran anne Hasen, "Türkçe bile bilmiyorum. Burada hiç kimsem yok. Çocuğumun bulunması için yardım istiyorum" dedi.

Eylem Nazıer'in Evrensel'de yer alan haberine göre anne Hasen, oğlunun kendisine, "Anne ben sıkıldım kardeşimle biraz dışarı çıkıp geleceğiz" dedikten sonra bir daha oğlundan haber alamadığını söylüyor:

"14 ve 12 yaşındaki oğlum dışarı çıktıktan sonra kaybolan oğlum Jihat, 12 yaşındaki kardeşine, 'Bak şurada insanlar çanta taşıyarak para kazanıyor. Ben de gidip 2 saat çalışıp para kazandıktan sonra geleceğim. Anneme bir şey söyleme...' diyerek gitmiş.

Ben de akşama kadar oğlumu bekledim. Ama oğlum bir daha gelmedi. Şu an 4 gündür oğlumu arıyorum. Ben de nerede olduğumu tam olarak bilmiyorum. Artık kaybolacağım korkusuyla oğlumu daha fazla arayamadım."

Oğlu bulunmayana kadar Ankara'dan ayrılmayacağını söyleyen Hasen şöyle devam ediyor:

"Eşim Almanya'da bizi bekliyor. Ama oğlumu almadan gitmeyeceğiz. Şengal'den bir felaket yüzünden kaçtık, Ankara'da başka bir felakatle karşılaştık. Şu an yarım insan gibi yaşıyorum. İnsanlardan tek isteğim oğlumu bulduklarında bize ulaşsınlar."

Çocuğun bulunması için aileye yardım eden Türkiyeli yurttaş Ferit Balkır ise emniyete gittiklerini ve çocuğun bulunması için çocuğun fotoğraflarının Ankara'ya dağıtıldığın belirtti.