KHK ile ihraç edildikleri görevlerine dönmek için başlattıkları açlık grevi 107. gününde olan tutuklu Eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın sağlık durumu her geçen gün kötüye gidiyor. 

Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça, iki eğitimcinin sağlık durumlarıyla ilgili açıklama yaptı. Özakça’nın Twitter’dan yaptığı açıklama şöyle: “Nuriye ve Semih’in sağlığı hakkında öğrendiklerimiz şöyle: Semih’in kulakları tıkanmaya başlamış. Konuşurken kendi sesini dahi zor duyuyormuş. Bacaklarında kas ağrısı çok yoğun. Kalça kemiklerinde ağrı var. Her iki gözünde batma hissi var. Boyun ağrısı çok fazla ve sürekli uzanma ihtiyacı duyuyor. Nuriye hocada boyun kasları ve göğüs kaslarında ağrısı çok yoğun. Kas ağrısından boynunu hareket ettiremiyor, kollarını kaldıramıyor. İçtiği bir yudum su bile gaz yapıyor. Artık sıvı alımında zorlanıyor.” 

OMBUDSMANA GÜLMEN VE ÖZAKÇA ÇAĞRISI

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuru yaptı. Ankara Tabip Odası’nın, “Her an ölüm meydana gelme riski var” açıklamasının hatırlatıldığı başvuruda,  Gülmen ve Özakça’nın Ankara Barosu tarafından yapılan ziyarette de sağlık durumları nedeniyle görüşe çıkamadığı belirtildi.

Cihaner başvurusunda şu çağrıyı yaptı: “Yaşam hakkına saygı tüm hukuk sistemlerinin, kültürlerin ve inançların ortak değeridir. Gülmen ve Özakça işlerine geri dönme taleplerine yanıt alamadıkları ve muhatap bulamadıkları için açlık grevine başlamışlar ve sağlık durumları kritik aşamaya gelmiştir. Bu bakımdan ‘insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygun’ bir çözüm bulunabilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumunu ve Başdenetçiyi göreve çağırıyoruz.”