Hakkari'nin Irak sınırında bulunan Şemdinli ilçesi Derecik bölgesindeki Samanlı köyü civarında sınırdan geçen köy sakinleri ile askerler arasında gerginlik çıktı, 3 asker yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, olay Şemdinli ilçesi Derecik bölgesinde bulunan Irak'ın Federal Kürdistan bölgesi sınırındaki Samanlı (Mavan) köyü yakınlarında saat 20.30 sıralarında meydana geldi.

Yüksekova Haber'in haberine göre; sınırı geçmek isteyen köy sakinlerine askerler müdahale etti. Akraba ziyareti ve sınır ticareti yapan köy sakinlerinin önünü sınırı kaçak yollarla geçtikleri için kesen askerlerle köy sakinleri arasında tartışma yaşandı.

Tartışmanın büyümesi üzerine askerler köylüleri dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtı. Bu sırada çıkan arbedede 3 askerin yaralandığı bildirildi. Askerin gaz bombası kullandığı arbede üzerine bölgeye ek asker takviyesi yapıldı.

BDP DEVREYE GİRDİ, GERGİNLİK YATIŞTI

Yüksekova Haber'in ulaştığı köy sakinleri, sınırın diğer tarafında 30'a yakın köy sakinin mahsur kaldığını ve askeriyenin bu köy sakinlerinin köylerine dönüşüne izin vermediğini iddia ettiler. Askerin açtığı ateş sonucu köy sakinlerine ait 3 atın telef olduğunu belirten köy sakinleri, yaşanan gerginliğin BDP'lilerin araya girmesi ile yatıştığını belirttiler.