Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Nurtepe ve yaşanan olayları değerlendirdi. 

Yönhaber.com'da yer alan habere göre Demirtaş, "Nedeni ne olursa olsun, kesinlikle bu olayların durması, bitmesi lazım" dedi.

Yaşanan olayları provakasyon olarak değerlendiren Demirtaş, sosyal medyadaki paylaşımlara de değindi ve "Kesinlikle bu bir istihbarat operasyonudur" dedi.

Demirtaş'ın açıklaması şu şekilde:

"İlk andan itibaren arkadaşlarımız gittiler, müdahale etmeye çalıştılar. Ben sizin aracılığınızla bir kez daha çağrı yapayım: nedeni ne olursa olsun, kesinlikle bu olayların durması, bitmesi lazım. Halk mücadelesi yürüten güçler arasında gerilimin bu şekilde deva etmesi hiç kimsenin işine yaramaz. Bu çatışmadan hiç kimse karlı çıkmaz, egemenler hariç.

O nedenle benim kampanyamı destekleyen, yürüten bütün arkadaşlarımın da sağduyulu davranması lazım. Kampanyayı desteklemeyerek kendilerine karşıda konumlandıran arkadaşlarımın da buna dikkat etmesi lazım. Orada düşman kesimler karşı karşıya değil. Bir eleştirileri, farklı siyasi tutumları olabilir. Bunu dostluk ve dayanışma çerçevesinde ifade etmeleri lazım. Seçim bittikten sonra oturulur ,sorunlar, sıkıntılar yeniden tartışılır

Bu mesajlar, bu çatışmanın neden çıkarıldığını gösteren önemli bir provokatif tutumdur. Çünkü az önce anlattığım gibi uzun yıllar sonra ilk kez Alevisi, Kürdü, Türkü ezilen bütün kimlikler bir araya geliyor. Devletin en çok korktuğu şey gerçekleşiyor. Bunu bir yerden provoke etmesi lazım, değil mi? En uygun yerler neresi, bütün bu kimliklerin bir arada yaşadığı metropoller. Yani provokasyon için en uygun zemin.

Oradan yola çıkarak bir çatışma gerçekleştirirsek oluşmaya başlayan bu birliği daha başından bozarız diye düşünüyorlar. Herkes emin olsun ki sosyal medyada o mesajları yazanlar ne bizim taraftarlarımızdır, ne de Cephe’nin taraftarıdır. Kesinlikle bu bir istihbarat operasyonudur.

Yazıp çizenler de doğrudan onardır. Onların yönlendirdiği, yönettiği hesaplardır. Herke bu konuda dikkatli, duyarlı olmalı. Bir Alevinin can güvenliği Kürdün can güvenliği kadar bizim hareketimizin, partimizin derdidir. Bir Türkün, Ermeni’nin can güvenliği bizim partimizin en derecede hassasiyet göstereceği bir mevzudur.

Hiçbir Kürt, Alevilere saldıralım, Alevileri yok edelim diye bir faşizan düşünceye sahip olamaz. Kim bu düşünceye sahihse sadece faşisttir denebilir, Kürttür denemez. Kürdün, Türkün, Arabın, Türkmenin Alevisi de şu anda birlikte mücadele ediyor. Kimsenin bunu dağıtacak bir girişime pirim vermemesi lazım." 

Haberin tamamını okumak için tıklayın