Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Newroz ateşini yakan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kutlamaların İstanbul ve Ankara’da yasaklanmasına tepki gösterirken HDP’li vekiller hakkında düzenlenen fezlekelere de sert çıktı:

DİHA’nın haberine göre Newroz alanlarının Kawa’nın alanları olduğunu belirten Demirtaş şöyle konuştu: “Direnişin çocukları yasaktan korkmaz. Barış yolunda direnerek karşılıyoruz Newroz’u. 2017 Newroz’unda zahmetli sıkıntılı günlerin geride kalması için mücadele edeceğiz. Her gün Newrozlarımız yasaklanıyor. Daha önce de yasaklanıyordu. Newroz hakkı engellendi, büyük katliamlar yaşandı. Ne oldu? Yasaklayanlar gitti ama Newroz hala kutlanıyor.”

"ASIL VEKİLLİĞİ BİTENLER AKP'LİLER"

Fezlekelerle ilgili de konuşan HDP lideri, parlamentonun şu anda çalışmadığını savundu.

Bu ortamda kendilerinin Meclis’ten atılıp, atılmamasının bir anlamı olmadığını da sözlerine ekleyen Demirtaş şunu dedi: “Zannedersin Meclis şirkettir, o da başkandır. Meclis’e emir veriyor. Şu yasayı yapacaksın vekilleri atacaksın diyor. Başkanlığı fiili olarak hayata geçirmek istiyor. Şu an vekilliği biten AKP vekilleridir. Biz alanda ne savunuyorsak TV’de de onu söylüyoruz. Tek AKP’li kelime edebiliyor mu? Yarısından fazlası başkanlık sisteminden şikayetçi. Söyleyemiyor. Söylediğinde elinden tutup kapıya bırakacak. Bizden bu kadar öfke duymalarının nedeni budur. Türkiye’nin ve bölgenin arasındaki tek köprü biziz. Türk-Kürt arasındaki köprü biziz.”

Demirtaş’ın konuşmasının ardında Nevruz ateşi yakıldı.

“Meclis artık feshedilmiş ve kapatılmış durumda. Böyle bir ortamda bizi Meclis’ten atsan ne olur, atmasan ne olur. Ortada Meclis diye birşey yok.”