CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'yle ilgili açıklamada bulunan Sedat Peker, "Vatanseverliğin en zor boyutu içindeki siniri, nefreti, kini eriterek sabredebilmeyi başarmaktır" dedi.

Sedat Peker sosyal medya hesaplarından yayınladığı yazısında 'Adalet Yürüyüşü'yle ile ilgili çağrıda bulundu. 

'GEREKİRSE ELLERİMİZ KIRILANA KADAR DUVARLARI YUMRUKLAYACAĞIZ'

Adalet Yürüyüşü'ne karşı sert tepki gösterenleri uyaran Peker, "Vatanseverlik gerektiğinde ülke için şehit olmayı gerektirir. Ancak vatanseverliğin en zor boyutu içindeki siniri, nefreti, kini eriterek sabredebilmeyi başarmaktır. Daha önce birçok kez söylediğim gibi gerekirse ellerimiz kırılana kadar duvarları yumruklayacağız. Ancak bizi düşürmek istedikleri oyunun bir parçası olmayacağız" açıklamasında bulundu.

Sedat Peker yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türk-İslam davasına inanan dava adamları Yüce Allah'ın yazdığının haricinde hiçbir gücün yazdığı senaryonun parçası olmayacaklardır. Sabretmeliyiz. Ne kadar zor olursa olsun sabretmeliyiz. Ülkemizde iç savaş varmış görüntüsünü tüm dünyaya servis etmelerine asla olanak vermemeliyiz."

'SEDAT PEKER'İN ADAMLARI SALDIRACAK' İDDİALARI

'Adalet Yürüyüşü'nün 20. gününde İzmit'e giren korteje yönelik ellerinde 'Sedat Peker' yazılı plaka ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın posterini tutup ülkücü işareti yapan grubun, Peker'in adamları olduğu ortaya çıkmıştı.

Bu olayın ardından sosyal medyada Peker'in adamlarının Adalet Yürüyüşü'ne saldıracağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı.