Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Hatay'daki sınır karakoluna giden ünlü isimlerden biri olan Seda Sayan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na eleştirileri yüzünden 'çok bozulduğunu' söyledi. 'Kılıçdaroğlu'nu affetmeyeceğim' diyen Sayan'a göre CHP lideri bir 'sanatçı düşmanı.

Erdoğan'ın bazı ünlülerle, Afrin'e yönelik operasyona destek kapsamında Hatay'da bulunan karakola gitmesiyle başlayan tartışma sürüyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu "52 şehidimizin daha kanı kurumadı. Toplanmışlar bir grup davul zurna klarnet, şarkılar türküler…" demişti.

Sabah'tan Tuba Kalçık'a konuşan Seda Sayan, Kılıçdaroğlu'nun 'sanatçı düşmanı' olduğunu savundu. 

Sayan'ın ifadeleri şöyle:

"Ziyaret sonrası çok bozulduğum iki isim oldu: Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener. Meral Akşener'in "İktidar olduğumuzda bu sanatçılara selam vermeyeceğiz" sözünü asla unutmayacağım. İkincisi de Kılıçdaroğlu'nun bize hakaret etmesi. Kılıçdaroğlu, sanatçı düşmanı. Kendisi hangi organizasyona bizi davet etmiş de katılmamışız? Cumhurbaşkanımız, her zaman sanata ve sanatçıya destek veren bir lider. Kılıçdaroğlu'nun bize yönelik yaptığı açıklama büyük gaftır. O bizi tanımıyorsa, biz onu hiç tanımıyoruz. Şimdi kendisi de gidiyor Hatay'a, keşke daha önce gitseydi. Neden bize yönelik böyle bir açıklama yapıyor biliyor musunuz? Cumhurbaşkanımız ondan önce davrandı ve bizleri götürdü diye. Kusura bakma Kılıçdaroğlu, daha önce düşünecektin! O bize daha önce deseydi gidelim diye, giderdik onunla. Cumhurbaşkanımız da destek olurdu, onun gibi çirkin davranmazdı. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nu affetmeyeceğim. Cumhurbaşkanımız, tüm sanatçıların ne kadar değerli olduğunun farkında; kimseyi ayırt etmiyor."