Kayseri’de AKP Sarıoğlan Belediye Başkan Adayı, seçimi kazamayınca seçim öncesi İğdeli Mahallesi Cemevi’ne yaptığı yardımları geri aldı. Buna tepki gösteren mahalleliler, yardımın geri istenmesinin samimiyetsizliğin göstergesi olduğunu söylediler. 

İğdeli, 110 haneli bir Alevi köyüydü. Son yasal değişikliklerden sonra Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesine bağlı bir mahalle oldu. AKP Sarıoğlan Belediye Başkan Adayı Ali Taştan seçim çalışmaları süresince İğdeli Mahallesi’nin cemevine 100 adet sandalye, 5 adet masa, 30 adet yastık bıraktı ve bunun karşılığında oy istedi.

Ancak seçim sonuçları Taştan’ın beklediği gibi olmadı. İlçede seçimi MHP kazanırken, mahalleden ise AKP’ye büyükşehir ve ilçe oy pusulalarında hiç “evet” oyu çıkmadı. Bunun üzerine Taştan tarafından cemevine yapılan masa, sandalye ve yastık yardımları geri alındı.

‘AKP’NİN SAMİMİYETSİZLİĞİ’

Evrensel’den Eren Öner’in haberine göre, Kayseri Hacı Bektaş-i Veli Derneği Yöneticisi ve aynı zamanda İğdeli Mahallesi Derneğinin Başkanı Orhan Ceylan, AKP’nin bu tutumuna tepki gösterdi:

“Biz Aleviler AKP’nin ülke genelinde izlediği bütün politikaların ne kadar samimiyetsiz olduğunu biliyorduk. AKP bu olayla bunu bir kez daha gözler önüne serdi.”

AKP Hükümeti’nin gündeme getirdiği Alevi açılımına da değinen Ceylan, bu açılımın da seçim çalışması gibi düzenbazlıklar üzerine kurulu olduğunu dile getirdi. Ceylan “Biz Aleviler olarak, İğdeli Mahallesi olarak hiçbir zaman AKP’ye oy vermedik, bundan sonra da asla oy vermeyeceğiz” diye konuştu.