DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında verilen tutuklama kararına itiraz edilmişti. Tuncel'in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in tutuklanmasına yapılan itiraz reddedildi. Tuncel’in avukatları, tutuklama kararının kaldırılarak tahliye edilmesi ve soruşturma dosyası için verilen gizlilik kararının kaldırılması için bir üst mahkeme olan Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu.
 
Tuncel, HDP eş genel başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla Diyarbakır Adliyesi’nde düzenlenen eylemde darp edilerek gözaltına alınmıştı. Sebahat Tuncel, 6 Kasım’da Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından ‘örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla tutuklanmıştı.
 
‘GEREKÇE DTK TOPLANTILARINA KATILMAK’
 
DBP’nin avukatları Tuncel’in tutuklanmasına itiraz etti. Ancak mahkeme itirazı reddetti. DİHABER’e konuya ilişkin bilgi veren  DBP Genel Merkez Hukuk Komisyonu üyesi Şivan Cemil Özen soruşturmada Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) yasadışı olduğunun öne sürüldüğünü belirtti. Avukat Özen, Tuncel’in milletvekili olduğu 2010-2011 yılları arasında DTK toplantılarına katılmasının tutuklanma gerekçesi yapıldığını söyledi.
 
GİZLİLİK KARARI ALINDI
 

Özen, soruşturmada suçlamaya konu olan diğer konunun ise Tuncel’in siyasi parti faaliyetleri kapsamında 2015 Aralık ayından 2016 yılının Ağustos ayına kadar geçen dönemde yaptığı basın açıklamaları olduğunu kaydetti. Tuncel’in bu iki suçlama nedeniyle ‘örgüt üyesi olduğu’ iddiasıyla tutuklandığını hatırlatan Özen, “Müvekkilim Tuncel gözaltına alınmadan bir hafta önce hakkında açılan 5 ayrı soruşturma dosyası tek bir dosyada birleştirilerek, dosya için gizlilik kararı alınıyor. Ardından Diyarbakır Adliyesi önünde bir fiili bir durum yaratılarak gözaltına alınıp tutuklanıyor” dedi.