BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Yargıtay'ın N.Ç. davasıyla ilgili kararını, "Yargıtay üyeleri kendi çocukları olsa aynı gönül rahatlığı ile bu kararı uygularlar mıydı" diye eleştirdi.

BDP’li Tuncel, Yargıtay’ın N.Ç. davasıyla ilgili Meclis’te basın toplantısı düzenledi. 2003 yılında başlayan N.Ç, davasıyla ilgili süreci hatırlatan Tuncel, kararın şaşırtmadığını belirterek, "Bunun nedeni erkek egemen zihniyetin kendisidir. N.Ç. davasında bu kararı verenler aslında bir şekilde bunu onaylayanlardır. Sadece bu kararı verenler değil, buna sessiz kalanlar da bu tecavüz suçuna ortak olmuştur. En başta daAKP hükümeti suça ortaktır" dedi. Feminist kadınların, "Erkek vuruyor, devlet koruyor" sloganını hatırlatan Tuncel, bu sözün bu davayı en iyi anlatan söz olduğunu savundu.

"KONU KÜRTLER OLUNCA İSTİHBARAT İYİ ÇALIŞIYOR"

Siirt’te de YİBO’larda benzer bir rezaletin yaşandığını savunan Tuncel, davada aranan okul müdürünün hala bulunamadığını belirterek, "AKP hükümeti bu adamı yakalama konusunda çaba harcamıyor. Onu da himayesine almış. Hükümet istihbarat konusunda iyi çalışıyor. Konu Kürtler, demokrasi güçleri, insan hakları savunucusu olunca Büşra Ersanlı’yı Datça’dan alıyor. Ama tecavüzcüleri bulamıyor" dedi. Tuncel, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kadın-erkek eşitliğine inanmadığını ifade eden sözleri ve kadınlara ‘üç çocuk yapın’ çağrılarının hükümetin kadın bedeni üzerindeki politikasını ifade ettiğini savundu.

"HÜKÜMET ADIM ATSIN"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in "Çok utandım. 103. maddeyi değiştireceğiz" dediğini aktaran Tuncel, söz konusu maddede 3-8 ve 8-15 yıl cezalar olmasına karşın eski yasaya göre alt sınırın uygulandığına dikkat çekerek, "Yargıtay 14. Dairedeki üyelerin verdiği bu karar kendi çocukları olsa aynı gönül rahatlığı ile önceki yasayı uygulayabilecekler miydi?" diye sordu. Konuyla ilgili parti olarak kanun teklifi vereceklerini anlatan Tuncel, ama bu sorunun "üzüldük-utandık" diye geçiştirilmek yerine hükümetin adım atması gerektiğini söyledi.

"N.Ç.’DEN ÖZÜR DİLİYORUM"

Açıklamasında N.Ç.’ye de seslenen Tuncel, "Ondan herkes adına Türkiye halkları adına partimiz adına özür diliyorum. 8 yıldır bu işkenceyi yaşıyorsun. 8 yıldır hakkını koruyamadık. Devlet yargı kararı ile bu tecavüz suçuna ortak oldu. ‘Başka N.Ç’ler olmasın’ diye bunun mücadelesini sürdüreceğiz" dedi. Hukukçu olmak istediğini söyleyen N.Ç’nin adalet beklemediği yönündeki sözlerini hatırlatan Tuncel, "Hukukçu olup yaşadıklarını hemcinslerinin yaşamaması için mücadele etmeli. Bütün olumsuzluklara karşın adalete güvenmesi gerektiğini söylüyoruz" dedi.