Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesiyle ilgili olay yeri inceleme ve delil toplama çalışmalarında savcılık jandarmayı görevlendirdi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım 2015 tarihinde katledilmesinin üzerinden geçen bir buçuk aylık zaman dilimine rağmen faillerin hala ortaya çıkarılamadığı soruşturma devam ederken, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı olay yerini incelemek ve yarım kalan delilleri toplamak için jandarmayı görevlendirdi.

Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı, 5 kişilik bir araştırma heyeti oluştururken, heyetin çalışmalarına Sur'daki kuşatmanın kaldırılmasından sonra başlayacağı ve olay yerinde soruşturma savcılığı nezaretinde keşif de yapacağı öğrenildi.

Keşif sırasında hangi polisin hangi noktadan ateş ettiği, dosyadaki ifadeler ve görüntüler de esas alınarak "Canlandırma" yöntemiyle tekrarlanarak. 

Elçi'yi öldüren merminin hangi noktadan geldiği tespit edilmeye çalışılacak. Ayrıca, "Yara balistiği" incelemesi kapsamında merminin atış seyrinin belirlenmesi için lazer ışınlarının da kullanılacağı belirtildi.

Öte yandan savcılık dosyadaki bütün görüntüleri Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Adli Tıp, Elçi'nin vurulduğu değerlendirilen zaman aralığındaki silah seslerinden Elçi'nin vurulduğu anda hangi tür silahların ateşlendiğini tespit etmeye çalışacak. (DİHA)