HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 31 fezlekeden tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında savcı tutukluluk halinin devamını istedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu davanın ilk duruşması Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Sincan Cezaevi Kampüsü'nde bulunan duruşma salonunda başladı. İlk olarak 20 kişilik bir salona alınmak isteyen duruşma, itirazlar üzerine 120 kişi salona alındı. Duruşmaya, yabancı heyetler alınmadı. Duruşmayı HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri izliyor. Yüzlerce kişi de soğuk havaya rağmen cezaevi önünde bekleyişini sürdürüyor.

Gazetecilerin duruşma salona girmesi ilk olarak "Sarı basın kartı yok" gerekçesiyle engellendi. Daha sonra ise "Gazeteciler telefon ve bilgisayarla giremez" engeli oluşturuldu. Buna karşın Sincan Cezaevi’nde görülmekte olan darbe girişimi duruşmasını izlemek isteyen gazetecilerin telefon ve bilgisayarla salona girmelerine herhangi bir yasak uygulanmıyordu.
 
Kaynak: Mezopotamya Ajansı