Kobani'ye destek eylemleri sırasında Bingöl'de iki polisin hayatını kaybettiği saldırının ardından PKK üyesi olduğu iddia edilen dört kişinin güvenlik güçleri tarafından öldürülmesinden sonra konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Failler cezalandırıldı”, Başbakan Ahmet Davutoğlu da “Anında cezalandırıldılar” demişti.

Soruşturmayı yürüten Bingöl Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demirağ tarafından hazırlanan iddianamede, dört PKK üyesine yardım ve yataklık suçlamasıyla tutuklanan iki şüpheli için ‘örgüt üyeliği’nden 12’şer yıl hapis istendi.

İddianame, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilirken, ilk duruşmanın 12 Mart’ta yapılması kararlaştırıldı.

KANIT YETERSİZLİĞİNDEN TUTUKSUZ

Tutuklu iki sanığın avukatı Ömer Faruk Hülakü, iddianamede çatışmada öldürülen dört PKK üyesiyle Emniyet Müdürü Atalay Ürker’e yönelik saldırı arasında bir bağ kurulamadığını, iki şüphelinin bu konudaki soruşturmada kanıt yetersizliğinden tutuksuz yargılandığını belirtti.

'KOVUŞTURMAYA YER YOK' KARARI BEKLİYORUZ

Hülakü, “Müvekillerim sadece örgüt üyelerine bir bölgeden bir bölgede geçmeleri konusunda yardım ettikleri için örgüt üyeliğinden yargılanıyor. Emniyet müdürüne yönelik saldırı dosyasının ise delil yetersizliğinden kovuşturmaya yer olmadığına dair bir karar ile sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.

HDP 'PROVOKASYON' DEMİŞTİ 

HDP, Bingöl’de 9 Ekim’de emniyet müdürü ile beraberindekilere düzenlenen ve 2 polisin hayatını kaybetmesine, emniyet müdürü ile 1 polisin yaralanmasına neden olan saldırının, karanlık bir provokasyon olduğunda ısrar etmişti.