Milli Eğitim Bakanlığı tarafından OHAL kararnamesi ile 11 bin 500 öğretmenin açığa alınmasının ardından Batman-Sason Eğitim Sen üyesi bir öğretmen kendi duygularını paylaştı. Yaşananlara tepki gösteren Sason Egitim Sen üyesi öğretmen, “Ne silah tuttu elimiz, ne taş, ne sopa... Tuttuğumuz tek şey kalemdi elimizde” dedi.

Öğretmenin paylaşımı şöyle:

Bizi çocuklarımızdan kopardınız

Oysa biz, çocuklarımıza okumanın, yazmanın, eleştirmenin, sorgulamanın önemini anlatmak için binlerce kitap toplamıştık. Her okula sayısız kitap kazandirmistik. Oysa biz, okulları çocuklara sevimli bir yer haline getirmek için rengarenk boyamıştık. Gece gündüz, yazın sıcağında, tatil falan dinlemeden. Oysa biz, kadınsız bir yaşamın yarım olduğunun bilincindeydik.

Bu yüzden her 8 Mart'ta emekçi kadınlarımızla buluşuyorduk. Biz beraber çok güzeldik. Oysa biz, çocukların umutlarını uçurtmalarla gökyüzüne gönderiyorduk. Dünyanın her yanını sarsın ve filizlensin diye. Biz özgür yaşamı savunduk hep. Insan canının her şeyden kutsal olduğunu savunduk.

İşte bu yüzden 29 Aralık'ta grev kararına uyduk. Çünkü savaşın olduğu yerde çocuklarımızın egitim hakkı, sağlık hakkı en önemlisi yaşam hakkı engelleniyordu. Kimsenin sözcülüğünü yapmadik. Bu greve uyarken tek taraflı değil, savaşın bütün taraflarına dur demekti amacımız. Yaşamak ve yaşatmaktı hedefmiz. Ne silah tuttu elimiz, ne taş, ne sopa... Tuttuğumuz tek şey kalemdi elimzde. Karşılığı bu olmamalı. Güzellik yaratanlara kötülükle cevap verilmemeli. Bir an önce dönülmeli bu büyük yanlıştan.

KAYNAK: Ötekilerin postası