17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nun ardından internete sızdırılan ses kayıtlarına yenileri eklendi.

Bir sosyal paylaşım sitesindeki “HARAMZADELER333” adlı kullanıcı tarafından yayınlanan ses kaydında Rıza Sarraf, yardımcısı Abdullah Happani'ye Egemen Bağış'a götürülmek üzere çikolata paketinin içerisine 500 bin yerleştirmesini ve İstinye'ye tarafında bir yere, EGE ve KISA olarak kodladığı şahsa götürülmesi talimatını veriyor. Daha önce 500-500 gönderdiğini söyleyerek Happani'ye alıcının kim olduğunu hatırlattığı iddia ediliyor

İlgili ses kaydı burada yayınlandı:

https://www.youtube.com/watch?v=aSmSUYJ2WTY

ZAFER ÇAĞLAYAN REZA İLE GÖRÜŞMEK İÇİN 25 FARKLI HAT AYARLAMIŞ

Haramzadeler isimli grubun yayınladığı diğer tapede, eski bakan Zafer Çağlayan’ın tutuklanan, ardından da serbest bırakılan oğlu Kaan Çağlayan ile Rıza Sarraf’ın adamı olduğu belirtilen Mohammadsadegh Rastgarshishehg arasında geçtiği iddia edilen kayıtta ikilinin daha sonra Ankara’daki bir alışveriş merkezinde görüştüğü öne sürülüyor.

İddiaya göre Zafer Çağlayan Reza Zarrab ile dinlemeye takılmadan görüşmek için 25 farklı hat kullanmış. Kayıtta otobanda gizli buluşma ve tuvalette rüşvet iddiaları da yer alıyor.

ÖZEL HATTAN GÖRÜŞME PLANI

Videoda yer alan telefon görüşmelerinin ilkinde, Çağlayan telefonda ’24. hattan’ görüşülmesini istiyor. İkinci kayıtta ise Zafer Çağlayan’ın Özel Kalemi Onur Kaya ile Rıza Sarraf’ın görüştüğü öne sürülüyor. Bu telefon görüşmesinde de özel hatlardan bahsediliyor. Kaya, Sarraf’a ’11′e geçmesini’ söylüyor. Bir sonraki görüşmede de dinlemeye yakalanmamak için özel hatta geçiş yapılması önerilmeye devam ediliyor.

BAKAN ÇAĞLAYAN DAHA SONRA SARRAF’IN ARACINA GEÇECEK

Videoda yer alan dördüncü ses kaydında ise Zafer Çağlayan’ın Özel Kalem Müdürü Mustafa Behçet Kaynar ile Rıza Sarraf görüşüyor. Ses kaydında Kaynar, “Rıza bey siz araçla beraber olursunuz biz makamla beraber takip ederiz. Belli bir noktadan sonra sayın bakanımız sizin araca geçer oldu mu?” diye soruyor. Sarraf bu soruya, “O zaman ben şoför de almayacağım yanıma” diyor.

AVM TUVALETİNDE BULUŞMA

Bu ses kaydının ardından Rıza Sarraf ile Mohammadsadegh Rastgarshishehg arasındaki telefon görüşmesine yer veriliyor. Ses kaydında Sarraf, “Sana bir zahmetim var. O 25… Dostumuz ile konu… Ona bir tane sağlam selametli adam yolla bir tane kağıt verecek onu getirsin. Sen kendin git uçakla. Ankara’dan kağıt alınacak kardeşim” ifadelerini kullanıyor. Sarraf, adamına daha sonra bir de takım elbise almasını söylüyor.

Bir sonraki telefon görüşmesinde ise Sarraf, adamına; bir alışveriş merkezinin tuvaletinde ‘Ankara’dan gelecek belge için’ buluşma talimatını veriyor. Ses kaydında, “Tuvalette hazır olalım, iki dakikaya oradayım diyor” şeklinde konuşuyor. Sonraki görüşmede ise Sarraf’ın adamı, “Rıza bey şimdi elimdedir o belge” diye konuşuyor. Sarraf da “Dursun o yarın lazım olacak” yanıtını veriyor.

ÇAĞLAYAN’IN SAVCILIK İFADESİ: AVM’DE GÖRÜŞTÜM

Haramzadeler’in yayınladığı videoda daha sonra Çağlayan’ın oğlunun savcılık sorgusuna yer veriliyor. Söz konusu sorguda Çağlayan’ın, Mohammadsadegh Rastgarshishehg ile AVM tuvaletinde görüştüğünü kabul ettiği görülüyor.

İlgili ses kaydı burada yayınlandı:

https://www.youtube.com/watch?v=dRG8uDx4ctU