'16 Haziran Örgütü' davasından yargılanıp müebbet hapis cezası alan Sarp Kuray tahliye oldu.

4 Şubat 2009’da “16 Haziran örgütünü kurup yönettiği ve örgüt adına öldürme, yaralama ve bombalama gibi çok sayıda eylemin talimatını verdiği” gerekçesiyle tutuklanan ve 7 yıl 8 aydır hapiste olan Sarp Kuray, bugün Edirne F Tipi’nden tahliye edildi.

Kendisini karşılamaya gelenlere tek tek sarılan Kuray, gelenlere teşekkür ederek, “Bundan 8 yıl evvel Ankara’da sevgili arkadaşlarım beni uğurlarken, onlara bir söz vermiştim. ‘Ömrüm olursa bu cezaevinden devrimci çıkacağım’ dedim. Size layık çıktığımı bilmenizi isterim. Ben 68 başkaldırısının bir ayağıyla Deniz Harp Okulu, bir ayağı Dev-Genç’te yetişmiş bir insanım. Bize eğilmek bükülmek yakışmaz. Bizi hiçbir kuvvet ne zorbalık, ne batakçı gericilik eğdiremez. Dik girdik, dik çıkıyoruz. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim” diye konuştu.

Alkışlar eşliğinde cezaevi önünden konvoy halindeki araçlara binen Kuray ve yakınları İstanbul’a gitmek için yola çıktı.

Müebbet hapis cezasının karşılığı olan 20 yıllık ceza, 10 yılda infaz edilen Kuray, daha önce 3 yıl cezaevinde kaldığı için 7 yılın sonunda tahliye edildi.