Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Karabağ halkının özgür yaşam ve kendi kaderini tayin hakkının uluslararası toplum tarafından tanınmasını beklediğini belirterek “Karabağ halkı, savaş istemiyor” dedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Almanya’ya giden Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan Berlin’de bir araya geldiği Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı ikili görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Karabağ sorununa ilişkin açıklamada bulundu.

Ermenistan’ın başkenti Yerevan merkezli Armenpress Ajansı’nın haberine göre Sarkisyan, Karabağ halkının 1988 yılından bu yana özgürlük ve kendi kaderini tayin hakkı için mücadele ettiğini belirtti.

Sarkisyan, “Karabağ halkı, savaş istemiyor. Karabağlılar, kendi kaderlerini kendileri tayin etmek, kendi geleceklerini inşa etmek, çocuklarının barış içinde ve demokratik bir ülkede yaşamalarını istiyor” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan tarafının ateşkesi ihlal ederek sivil yerleşim birimlerini de hedef alan saldırıda bulunduğunu belirten Sarkisyan, “Azerbaycan, modern silahlarının olduğunu son üç günde gösterdi. Fakat netice modern silahlarla alınmıyor” dedi.

Basın toplantısında, Rusya’nın Azerbaycan’a silah satmasına ilişkin olarak yöneltilen bir soruyu yanıtlayan Sarkisyan şunları söyledi: “Rusya, bizim stratejik ortağımız ve ortak güvenlik sistemi olan Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü içinde yer alıyoruz. Doğal olarak, sadece Rusya’nın değil, örgüt içindeki diğer ülkelerin de Azerbaycan’a silah satmasından rahatsızlık duyuyoruz.”