Ethem Sarısülük davasında yargılanan polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında dün karar çıkmış ve Şahbaz 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 

Ethem Sarısülük’ün babası Muzaffer Sarısülük, davadan çıkan kararı değerlendirdi ve "Ben polise verilen cezaya takılmadım. Ben asıl bu kararı veren mahkemelere takıldım. Asıl cinayet budur" dedi.

Oda TV'de yer alan habere göre, polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük’ün yıllardır Çorum’un Sungurlu ilçesinde derme çatma bir evde tek başına yaşayan babası Muzaffer Sarısülük oğlunu vuran polise ceza veren mahkemeyi eleştirdi.

Kararı gazetelerden öğrendiğini ifade eden baba Sarısülük, “Oğlumu vuran polise verilen cezayı bugün aldığım gazetelerden öğrendim. Ben Ankara’ya gitmiyorum. Ailemin de mahkemelerde bu kadar sürünmelerini istemiyordum. ‘Kim ne yaparsa yapsın karar değişmez’ diyordum. Öyle de oldu” dedi.

‘Sabah gazeteleri okudum ve ızdırap içindeyim. Ethem bana yıllar önce ‘Baba deli hastanesi hapishaneden kötüdür’ demişti. O geldi aklıma. Doktor bana deli raporu verdi diye hayatım boyu deli yaşayamam’ diye konuşan baba Muzaffer Sarısülük, bu acıya da boyun eğdiklerini söyledi.

55 yaşında olan Muzaffer Sarısülük, uzun süre öğretmenlik yapmış ve siyasi nedenlerle ilden ile sürülmüş.