Gezi Parkı direnişi esnasında Ankara’daki protestolar sırasında, polisin başına ateş etmesi sonucu hayatını kaybeden 26 yaşındaki Ethem Sarısülük’ün annesi İngiliz The Times gazetesine yaşadıklarını anlattı.

Sayfı Sarısülük, Ethem’i öldürmekle suçlanan polis memurunun yargılanmasının durdurulması kararından sonra gazeteye 3 şok yaşadığını söyledi.

Sarısülük, ‘onu vurduklarında beni de vurdular, katilini serbest bıraktıklarında bir kez daha vurdular’ dedi. Sarısülük, üçüncü şoku da Ethem Sarısülük’ü öldürmekle suçlanan polis memurunun yargılanmasının durdurulma kararından sonra yaşadığını söyledi. Sarısülük, ‘bu kararı duymak beni bir kez daha vurdu’ dedi.

Alexander Christie - Miller imzalı haberde, protestocuları öldürmekle suçlanan polislerin serbest bırakılmasının öfkeye neden olduğunu yazarken, çarşamba günü Ankara’daki davada, Sarısülük’e ateş ederken görüntüleri bulunan polis memurunun yargılanmasının durdurulmasına karar verildiğini söyledi.

Ethem Sarısülük’ün avukatı Kazım Bayraktar da gazeteye ‘onu korumaya çalışıyorlar ve bizden önce kanundışı engeller koyuyorlar’ dedi.

Televizyon görüntülerinde, polis memurunun eylemcilere doğru koştuğu birinin kafasına vurduğu, atılan taşlardan korunmak için kaçarken iki el ateş ettiği ve maskeli Ethem Sarısülük’ün de ikinci kurşunla başından vurulduğunun görüldüğünü yazan Miller, mahkemenin kendini korumak için aşırı güç kullanmanın hapiste tutulma gerekmediği gerekçesiyle polis memurunu serbest bıraktıklarını yazdı.

2 Haziran’da Eskişehir’de protestolarda hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz davasında da benzer bir vakanın yaşandığını belirten Miller, şahitlerin Korkmaz’ın polis tarafından dövüldüğünü ancak polisin verdiği güvenlik kameralarındaki görüntülerde 18 dakikalık bir boşluk olduğunu iddia ettiklerini bunun da olayı, ört bas etmek suçlamasını doğurduğunu söyledi. (Gerçek Gündem)