Urfa’nın Viranşehir ilçesi Şırnak Mahallesi'ndeki evini sarı, kırmızı ve yeşil renklerine boyayan Seyithan Karaca (36) polislerin hedefi oldu. 

DİHA’nın haberine göre; 9 ay önce üç renge boyadığı evi 3 kez polis tarafından basılan ve her seferinde evinin renginin değiştirilmesi yönünde tehdit edildiğini söyleyen Karaca, 21 Haziran günü gece geç saatlerde yapılan baskında polisin evini izinsiz bir şekilde boyadığını belirtti. 

‘ÜÇ RENK SUÇ MU?’

Evini üç renge boyadığı için "Örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla daha önce gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Karaca, "Bana suçlu muamelesi yaptılar. Savcıya üç rengi bir arada kullanmak suç mudur diye sorduğumda bana cevap vermedi" dedi.

ÜÇÜNCÜ BASKINDA POLİS TEHDİDİ 

"Eğer bu üç renk yasak ise söylesinler, evimi yıkayım, ben de kurtulayım, onlar da kurtulsun. Suç değilse ve böyle bir yasak yoksa neden benimle bu kadar uğraşıyorlar" diyen Karaca, üçüncü kez evini basan polisin şu sözlerle kendisini tehdit ettiğini aktardı: "Biz seninle uğraşmak istemiyoruz. Arabanı bağlarız, eksikleri illaki vardır. Kaçak elektrik, kaçak su kullanıyorsunuz, elektriğini ve suyunu keseriz." Karaca, elektriği ve suyu kaçak kullanma gibi bir durumunun söz konusu olmadığını ifade etti.

'HANGİMİZ TERÖRİSTİZ?'

Üç rengin hayatın her alanında kullanılan renkler olduğunu belirten Karaca, "'Terör'den yargılanıyorum. Ben mi şiddet uyguluyorum, yoksa gece yarısı gelip kapımı tekmeleyerek beni uykuda uyandıran ve evimi izinsiz boyayanlar mı şiddet uyguluyor? Onların yaptığı mı suç, yoksa benim evimi üç renge boyamam mı suç? Hangimiz teröristiz?" diyerek tepkisini dile getirdi. Karaca, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını kaydetti. 

BOYAMA ANI KAMERA KAYITLARINDA 

Evde bulunan güvenlik kamerası da Karaca'yı doğruluyor. 21 Haziran günü gece geç saatlerde evin etrafını zırhlı araçlarla saran polisler, ellerindeki fırçalarla sarı, kırmızı ve yeşil renkte olan evin dış yüzeyini boyaladıkları görüntü kayıtlarına geçti.