Batman’da 21 Mart’ta gerçekleştirilen Newroz kutlamalarının ardından alandan çıkan 17 yaşındaki Ö.P isimli çocuğun polis tarafından darp edilerek burnunun kırıldığı iddia edildi.

Dihaber'in aktardığına göre, Newroz bittikten sonra alandan çıktığını belirten Ö.P., “Boynumda sarı, kırmızı ve yeşil renkli bir fular vardı. Slogan attım bir üniformalı polis bana omuz attı. Ardından da iki polis koluma girdi ve beni kimsenin olmadığı bir yere götürdüler. Üç polis dakikalarca bana coplarla, tekme ve tokatlarla vurdu. Ağzım burnum kanlar içinde kaldı. Burnum kırıldı. Polislere, ‘Beni karakola götürün’ dedim. Beni götürmediler. Orada feci şekilde dövdüler” dedi.

‘BURUN KIRMAK SUÇ DEĞİL, FULAR TAŞIMAK MI SUÇ?’

Polislere “Bana neden vuruyorsunuz, ben size ne yaptım?” diye sorduğunu anlatan Ö.P., bunun karşılığında polislerin kendisine hakaret ettiğini, “Slogan atmışsın ve sarı, kırmızı, yeşil fular takmışsın, bu fular sende ne arıyor? Fular taşımak suçtur” dediklerini öne sürdü.

Ö.P, “Ben de bunun üzerine ‘Burada beni darp edip burnumu kırdınız bu suç değil midir? Bunu taşımak mı suç diye sordum” dedi.

‘ŞİKÂYETÇİ OLDUM’

Polisler tarafından burnu kırıldıktan sonra polislerden ambulans çağırmalarını istediğini söyleyen Ö.P., “Ne ambulans çağırdılar ne de beni karakola götürdüler. Kendi imkânlarımla özel bir hastaneye gidip tedavi oldum ve darp raporu aldım. Aradan bir hafta geçmesine rağmen burnumda ve vücudumda hala ağrılar var. Beni darp eden polislerden şikâyetçi oldum fakat hala bir şey yapmadılar” diye tepki gösterdi.

Ö.P.’nin sivil polislerce alıkonulması çevredeki yurttaşlarca kameraya alındı. Videoda boynunda yeşil, sarı ve kırmızı bir fular bulunan Ö.P.’ye önce üniformalı bir polis tarafından sert bir şekilde omuz atılıyor ardından da iki sivil polis koluna girerek götürüyor.

Ö.P’nin aradan geçen 1 haftaya rağmen yüzünde halen morluklar bulunuyor. Ö.P, üç yıl önce de Siirt’in Kurtalan ilçesinde bir mitinge katıldığı ve zafer işareti yaptığı için polisler tarafından iki parmağının kırıldığını ileri sürdü.