Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, olağanüstü toplanarak, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde Başbakanlık hizmet binası olarak yapılan tartışmalı binanın oy çokluğuyla Cumhurbaşkanlığı'na devrine karar verdi.

Belediye Meclisi’ndeki oylamada, ‘Saray’ın Cumhurbaşkanlığı’na devrine ilişkin Başkanlık yazısında yer alan; “08.04.2015 tarih ve 644 sayılı kararı ile Başbakanlık’a yapılan tahsisin iptal edilerek, Yenimahalle İlçesi Orman Çiftliği 63386 ada 6 parseldeki hissenin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hizmet binası olarak kullanılmak üzere 2 yıl süreyle bedelsiz olarak 5393 Sayılı Kanun’un 75. Maddesinin (d) bendi gereğince Cumhurbaşkanlığı adına tahsis edilmesi ve bu süre içerisinde trampa (takas) yapılması hususunda karar alınması…” ifadeleri, oy çokluğuyla karara bağlandı.

“TAMAMEN FORMALİTE”

‘Tamamen hukuki bir formalite’ sözleriyle kararı yorumlayan Melih Gökçek, “Cumhurbaşkanlığı binası, daha önce Başbakanlık olarak yapılmıştı. Daha sonra Cumhurbaşkanlığına döndürüldü. Cumhurbaşkanlığı’na döndüğü için daha önce Başbakanlık’a tahsis etmişken, bunu Cumhurbaşkanlığı’na çevirdik. Bu kadar basit. Medya ve bazı muhalefet liderleri ısrarla kaçak saray olduğunu söylüyorlar. Bu, tamamıyla yalan ve iftira. Burası ruhsatlı olarak inşa edildi ve şu anda ruhsatlı olarak inşa edilmeye devam ediyor.” şeklinde konuştu.

7 HAZİRAN’DAN SONRA KARAR ALINMIŞ

Sözcü’nün haberine göre, 8 Nisan 2015’te Başbakanlık’a devredilen arazinin, 17 Haziran 2015’te, Ankara Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın kararıyla Cumhurbaşkanlığı’na devri teklif edilmiş ve teklif Belediye Meclisi’ne oylama için gönderilmiş. (Haberler.com, Sözcü)