Sanatçılar, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) katliamlarına maruz kalan Şengalliler için yapılan kampanyalara katılım çağrısında bulunarak, dayanışmaya ortak olmaya davet etti.

Oyuncu Bennu Yıldırımlar, Ortadoğu'daki katliamlara tepki göstererek, "Sadece vicdanımızı rahatlatmakla yetinemeyiz" dedi. Dayanışmanın yayılması gerektiğini belirten Yıldırımlar, "Kampanyayı Eczacılar Odasının yürütmesini de doğru buluyorum. Böylece katılmak isteyenler için güven sorunu oluşmayacak" vurgusunda bulundu.

Sanatçı Fırat Tanış, "Kampanyayı elimden geldiği kadar duyurmaya çalışıyorum. Êzidîlere karşı resmen bir soykırım başladı. Meselenin takipçisi olmamız gerekiyor. 'Derman' adıyla başlatılan kampanya da bu duyarlılığın bir parçası. Katılmakta yarar var" diye konuştu.

Tanış "Yanlış hatırlamıyorsam, bir süre önce de başka merkezlerde ilaç yardımının dışında oyuncak yardımları da toplanıyordu. Bu tür kampanyalara mutlaka katılım sağlanması gerekiyor" dedi.

Oyuncu Ayça Damgacı ise "Ortadoğu'da oluk oluk kan akıyor. Bitmek tükenmez bir katliamlar tarihi var. 'Hiç mi bitmeyecek' diye öfkeyle soruyorum" derken, ekledi: "Maddi durumum elverdiğince ben de kampanyaya katılacağım. Tüm dünya, Türkiye kaynaklarının bir kısmını bu insani yardımlara ayırmalı."

Damgacı, bir yandan insani yardımlar yaparken, aynı zamanda savaşı, katliamı durdurma yollarının da köklü bir çözüm olarak konuşulması gerektiğini belirtti.