MERSİN - Mersin bağımsız milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü ile İstanbul adayı Sırrı Süreyya Önder'in seçim kampanyası sürerken sanat çevrelerinden de destek mesajları geliyor.

Sinema ve tiyatro sanatçıMustafa Alabora, "Ertuğrul'un Meclis'e girmesini tüm yüreğimle istiyorum. Onun gibilerinin Meclis'te varolmaları Meclis'in tüm yapısını değiştirecektir" dedi.

"Ertuğrul Kürkçü'yle Dev-Genç başkanlığı esnasında tanıştım, çok uzun yıllara dayanan bir arkadaşlığım var" diyen Alabora, BDP'nin Türkiye sol hareketinden isimleri desteklemesini de "BDP'nin özünde yapmaya çalıştığı şey bir devrimci harekettir. Kürt olmayan iki devrimci ismi aday göstermeleri bence çok takdir edilecek bir harekettir" diye değerlendirdi.

Kürkçü'nün seçim kampanyasına destek vermek amacıyla Mersin'e gelen sanatçı Alabora, Kürkçü'nün seçilmesi için kendisinin de çalışmalara katılacağını belirtti.

Alabora, 12 Haziran seçimlerindeki oyunu da BDP'nin desteklediği bir başka bağımsız milletvekili adayı olan Sırrı Süreyya Önder'e vereceğini açıkladı.

Alabora, "Benim seçim bölgemde bir başka dostum Sırrı Süreyya Önder'i aday gösterdiler, ben de oyumu ona vereceğim" dedi.

ANF