Gazeteciler.com ‘un haberine göre, Statüko isimli dergide Okan Baş imzasıyla çıkan yazıda "Ogün Samast'ın Hrant Dink'i öldürmesi yere göğe sığdırılamadı. Genel Koordinatör ünvanına sahip olan Baş'ın bu çirkin yazısının yer aldığı dergi Samsun'da basılıp dağıtılıyor.

Hatırlanacağı gibi Ogün Samast cinayetten 36 saat sonra Samsun'da yakalanmış ve ilk sorgusu (Türk bayraklı pozu da) burada yapılmıştı.



Hrant Dink'in "katlinin vacip" olduğunu yazmaktan çekinmeyen Okan Baş, Ogün Samast'ı kahramanlaştırıyor. Yazının finali ise "Hepimiz Ermeniyiz" diyerek yürüyüş yapanlara yönelik tehditkar satırlar içeriyor.

İşte o yazıdan bölümler;

"Bu anti sempatinin nedeni nedir? Adı Türkiye olan bir devletin, Milli ve manevi değerlerini korumaya çalışan vatandaşları, hangi sebepten dolayı bu kadar acımasızca tavırlarla karşılaşabilir?

O ADAMIN ÖLMESİ MÜSTEHAKTI
Malum en son Ogün Samast gibi gürbüz bir genç, işi "Türk'ün kanı pistir" demeye getiren Hrant denen herifi vurduğu için ağır bir cezayla karşı karşıya kaldı.



KÖTÜ MÜ YAPTI YANİ?

Bana göre bu milletin geneline ağır hakaretler yağdıran adamın ölmesi zaten müstehaktır.

Devlet yapması gereken işi yapmıyorsa "Türk'ün kanı pistir" diyen ecnebiye göz yumuyorsa, Ermenilere yaranacağım derken, Milliyetçilik ilkesini düpedüz çiğniyorsa, kimse kusura bakmasın bu noktada Millet devreye girer ve bu adamı yargılamanın hiçbir anlamı yoktur.

HADDİNİZİ BİLİN
Anlam veremediğim noktalardan biri de Türk kökenli vatandaşların "Hepimiz Ermeniyiz" türküsüyle sokaklarda provakatörlük yapmaları.

(...)Eğer hepimiz Ermeniyiz diyerek tahrik propagandaları yapmaya devam edecekseniz, Ermenistan orda arkadaş, orası ulus devleti buyurun gidin...
Burası Türkiye...
Haddinizi bilin!”