PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Kobani'ye yönelik saldırılarını değerlendirdi, Barzani'den silah yardımı istedi.

Tampon bölge konusunda da açıklama yapan Müslim, "Türkiye tek başına bir şeye kalkışırsa işgal olarak algılarız bunu” dedi. 

İMC TV'de Banu Güven’in sorularını yanıtlayan Salih Müslim, Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin “Kobani’ye askeri destek göndermeye coğrafi şartlar el vermiyordu” açıklamasına, silah desteği isteyerek karşılık verdi.

“Şimdi peşmerge göndermek olmamışsa da Barzani’den başka şeyler de istiyoruz, başka umutlarımız vardır. YPG’nin elinde silahları yok. Bunları bize yetiştirseydi çok iyi olurdu.”

Salih Müslim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın IŞİD ile Halk Savunma Birlikleri’ni (YPG) aynı kefede gören açıklamasını da değerlendirdi.
“Kalkıp IŞİD’le bir kefeye koyuyorsa sanırım bu uluslararası arenada ona puan kaybettirir. Bizim Ankara’ya uzattığımız dostluk, kardeşlik elimiz hala havada duruyor.”

Türkiye’nin tampon bölge planını işgal sayacaklarını ifade eden Müslim, "Türkiye tek başına bir şeye kalkışırsa işgal olarak algılarız bunu” dedi.