Malatya'da geçen Ramazan'da 'davul çalma' tartışması sonrası evleri taşlanan Alevi ailenin bireylerinden Hasan Hüseyin Evli hakkında 'olayın tarihini yanlış söylediği gerekçesiyle' 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

 

Malatya Sürgü'de Ramazan ayında alevi bir aileye saldırı olayıyla ilgili davada ilginç bir gelişme yaşandı.

 

Saldırıya maruz kalanlardan Hasan Hüseyin Evli hakkında, ‘duruşmada olayın tarihini yanlış söylediği için’ dava açıldı.

 

Olay tarihinin yanlış söylenmesini ‘suç uydurma’ olarak tanımlayan savcılık, Evli'nin 6 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

 

Hüseyin Hasan Evli’nin savcılık ifadesinde olayların 24-25 Temmuz tarihlerinde meydana geldiğini beyan ettiği, savcılığın Jandarmaya 24-25 Temmuz tarihlerinde böyle bir olayın olup olmadığını sorduğu, jandanmanın o tarihlerde böyle bir olay yaşanmadığına ilişkin yazısı nedeniyle Evli hakkında “Suç uydurmak” gerekçesiyle dava açıldığı belirtildi. Evli ailesinin avukatı Ali Hamamcı, olaya şaşırdıklarını belirterek, “Olayların tarihiyle ilgili basit bir gün yanılması yaşanmış. Açılan davaya anlam veremedik” dedi. Davaya 12 Aralık’ta başlanacak.

 

DAHA ÖNCE DE 14’ER YIL HAPİS CEZASI TALEP EDİLMİŞTİ

28 Temmuz gecesi meydana gelen olayda evlerinin önünde davul çalınmasını istemeyen Alevi Evli ailesiyle Ramazan davulcusu arasında tartışma çıkmış ve olay Evli ailesinin evlerinin taşlanmasıyla mahkemeye taşınmıştı.

 

Ramazan davulcusu hakkında 6 buçuk yıla kadar hapis istemiyle dava açılırken; Servet ve Leyla Evli hakkında da ‘var olan veya varsayılan suç örgütünün korkutucu gücüyle güruhu tahrik etti’ denerek 14’er yıl hapis cezası talep edilmişti.