Gazeteci Celal Başlangıç, Ankara'daki 'barış mitingi'ne yönelik bombalı saldırıya ilişkin olarak, KCK'nin "ateşkes" açıklamasına dikkati çekti ve "AKP bu ateşkes ilanı karşısında paniğe kapılarak hemen Kerberon ve Diyarbakır'da sokağa çıkma yasakları ilan etti. Şimdi de bunu Ankara'da deniyorlar," dedi.

"AMAÇ SEÇİMİ YAPTIRMAMAK"

7 Haziran öncesinde de Diyarbakır'da yaşanan benzer patlamayı hatırlatan gazeteci Celal Başlangıç, "Demek ki Diyarbakır yetmedi Ankara'da da böyle bir saldırı yaşandı. Bu saldırıda çok sayıda insanın öldürülmesi hedeflenmiş. Böyle saldırılar ile seçim yaptırmama amacındalar" ifadesinde bulundu.

Saldırının, KCK'den beklenen açıklama öncesi yapıldığına işaret eden Başlangıç, "KCK'nin açıklaması ardından iktidarda ciddi bir panik yaşandığını gördük. AKP bu ateşkes ilanı karşısında paniğe kapılarak hemen Kerberon ve Diyarbakır'da sokağa çıkma yasakları ilan etti. Şimdi de bunu Ankara'da deniyorlar. Bu ortamda seçimlerin yapılabileceği konusunda ciddi şüphelerim var" diye konuştu.

'ÇETE REİSLERİ MİTİNG YAPACAK, BARIŞ İSTEYENLER YAPAMAYACAK'

AKP'ye yakın duruşuyla dikkat çeken mafya lideri ve Ergenekon sanığı Sedat Peker'in, Rize'de düzenlediği mitinge dikkat çeken Başlangıç, "Türkiye'de çete reisleri miting yapabilecek, barış isteyenler yapamayacak. Bu saldırılar bunu gösteriyor. Türkiye, çete reislerinin istediği gibi, istediği yerde miting yapabileceği bir ülke haline geldi. Bu mitingin hemen ardından böyle bir saldırı olması saldırının ciddi organize bir yapı tarafından, devlet gibi bir yapı tarafından organize edilebilir," ifadesinde bulundu.