Aslı Erdoğan, Murathan Mungan ve Vivet Kanetti'nin de içinde olduğu edebiyatçılar, Kobani'ye insanlık koridoru açılması için 25 Ekim'de sınırda olacak.

Aslı Erdoğan, Murathan Mungan, Sema Kaygusuz, Ayşegül Devecioğlu, Vivet Kanetti, Hatice Meryem ve Can Öz, IŞİD vahşetine karşı direnen Kobani halkına destek vermek için sınıra gidiyor.

25 Ekim Cumartesi sabahı Urfa'dan sınıra gidecek olan edebiyatçılar, "İnsanlık koridorunu aç" çağrısında bulunacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aslı Erdoğan, "Türkiyelilere IŞİD'i anlatmaya gerek yok. Her gün öğreniyoruz. Türkiye'nin ve diğer devletlerin iki yüzlülüklerini en iyi bilenlerdeniz. Tam içimize sızmış bu savaşı artık görmezlikten gelemeyiz, o bizi çoktan gördü zaten" dedi.

Görüş ayrılıkları, siyasi ve kişisel çatışmaların bir yana bırakılarak Kobani ile dayanışmanın büyütülmesi çağrısını yapan Erdoğan şunları söyledi:

"Şimdi kuşatılmış durumdayız. Türk-Kürt, Alevi-Sünni, İslamcı-laik gibi bize dayatılmış ayrımları, kurgulanan sınırları aşmadan, bir süreliğine olsa bile yan yana durmayı beceremeden kıramayız bu çemberi. Kobanê'ye bir koridor açalım. Tek başımıza, hiçbir kılığa bürünmemiş, tekil bir vicdan olarak Kobanê'ye doğru, dikenli tellere, ağır silahlara, cellatlara doğru sessizce yürüyelim. Gerçek ya da temsili olarak, Kobane'ye doğru yola çıkalım." (ANF)