AKP'li eski bakan Nihat Ergün'ün akrabası olan ve TÜBİTAK'ta sahte diploma ile çalışan Hasan Başaran'ın 18 bin TL maaş aldığı ortaya çıktı. Askerlik şubesi de Başaran’dan sahte diploma ile kısa dönem askerlik yapması konusunda savunma istedi.

TÜBİTAK'ta sahte diploma skandalı ile gündeme gelen eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün kardeşinin damadı sahte diploma ile ayda 18 bin TL maaş almış.

Yasadışı dinlemeler soruşturmasında "Resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık" suçlamasıyla tutuklanan, eski bakanın kardeşinin damadı Kamu Sertifikasyon Yöneticisi Hasan Başaran’ın TÜBİTAK’taki 2 yıllık görev süresi boyunca kurumdan 423 bin lira aldığı bildirildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, askerlik şubesi de Başaran’dan sahte diploma ile kısa dönem askerlik yapması konusunda savunma istedi.

'TÜBİTAK’taki Cemaat yapılanması' iddialarıyla ilgili sürdürülen soruşturmada Başaran, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği ve yüksek lisans diplomalarının sahte olduğunun anlaşılması üzerine 16 Ocak 2014’de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.