Soner Aydın/ Demokrat Haber 

Samsun'da silahlı saldırı sonucu öldürülen Dr. Kamil Furtun için 3 günlük iş bırakma eylemi yapan sağlık çalışanları, yaptıkları eylemeri değerlendirdi ve sağlıkçılara yapılan şiddeti protesto etmek amacıyla sırtını döndü.

'FURTUN, SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMÜN KURBANI'

Mersin Tabip Odası, Mersin Aile Hekimleri Derneği, Ses Mersin Şubesi Birlik Dayanışma Sendikası ortak olarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi “Dr. Kamil Furtun, sağlıkta dönüşümün kaçıncı kurbanı biliyor musunuz” diyerek konuşmasına başlayan Tabip Odası Genel Şube Sekreteri Mehmet Antmen, “ Hekimleri halka şikayet etmekte beis görmeyen, gerçek dışı, bilim dışı, iddiaları ile adeta linçlere ve katliamlara davet çıkaran yöneticileri tanıyor musunuz? Dr. Ersin Arslan’ı, Dr. Melik Erdem’i, Prof. Dr. Göksel Kalaycı’yı anımsıyor musunuz? Unutmak mümkün değil, biz biliyoruz, tanıyoruz ve anımsıyoruz!” diye belirtti.
“Dr. Kamil Furtun, sağlıkta dönüşümün ne ilk ve ne de son kurbanı" diye belirten Antmen, "Sağlığı piyasaya açmaya çalışan, performans sistemiyle çalışan barışını baltalamak isteyen, sağlığı alınır, satılır bir meta haline getirmek için, sağlık çalışanlarını sözleşmeli köle yapmak için, daha kaç hekim ve sağlık çalışanının kurban edilmesi gerekiyor. Yılda 30 binin üzerinde sağlık çalışanı şiddete maruz kaldığı bu dört gün dört güzel insan, dört bilim insanı, dört hekim sisteme kurban edildi. belki de sıra bizlerde. Belki de sağlıkta dönüşüm, yönetenlerin istediği hızda gitmiyor ve daha fazla sayıda hekimin kurban edilmesi gerekiyor. Belki de sıra artık aile hekimlerinde” ifadelerini kullandı.

'YİNE BİR DOKTORU HALLETMİŞLER!'

AKP, Ankara 2. Sıra milletvekili adayı Nuri Elibol'un, “Son dakika haberi Sayın Bakanım, yine bir doktoru halletmişler” diye bir cümle sarf ettiğini öne süren Aile Hekimleri Derneği Başkanı Gürbüz Şen ise, "Sayın Bakan’da bunu düzelteceği yerde bunun toplumun bir fıtratı olduğunu ve sağlık çalışanlarının da bu fıtrattan payına düşeni aldığını anlatacak şekilde örnekler vermiştir. Bir de Mersin Aile Hekimleri Derneği olarak bu videonun sağlıkta şiddeti azmettirdiğini düşündüğümüz için Cumhuriyet Savcılığına avukatımız aracılığıyla bu videonun sosyal paylaşım sitelerinden ve diğer bulunduğu tüm sitelerden kaldırılması için başvuruda bulunacağız” dedi.