İki hafta kadar önce Diyarbakır'da PKK tarafından kaçırılan uzman çavuşlar Abdullah Söpçeler, Zihni Koç ve sağlık teknisyeni Aytekin Turhan'ın görüntüleri RojTV Ana haber bülteninde yayınlandı.

ANF’nin haberine göre, sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu ifade eden Söpçeler, Koç ve Turhan sivil toplum örgütlerinden bir an önce devreye girmelerini istedi.

Abdullah Söpçeler kendilerinin sağ salim evlerine ulaşmaları için sivil toplum kuruluşlarına ve insan hakları örgütlerine "ellerinden gelen gayreti göstermeleri" çağrısında bulundu.

Zihni Koç ise "Bu süreçte katkısı olabilecek herkesin elini taşın altına koymasını ve bu ortamı bir an önce barış ortamına çevirmelerini, artık kan ve gözyaşının durmasını ve bir an önce ailelerine kavuşturulmalarını” istedi. Koç, “Herkese sesleniyorum elinizden gelen tüm yardımları esirgemeyin diyorum” şeklinde konuştu.

Aytekin Turhan da barışa katkı sunacak olan herkesi göreve davet ettiklerini söyledi. Turhan “Sonuçta akan kanlar hepimizin. Bunun bir an önce son bulmasını istiyorum” dedi.

Bu arada askerlere ilişkin hükümet yetkililerinin şu ana kadar hiçbir açıklamada bulunmaması ve konunun medyada işlenmemesi dikkat çekiyor. Milletvekili Sırrı Sakık’ın çözüm için aracı olabileceği açıklamasına da cevap veren olmadı. Ancak askeri operasyonlar artarak devam ediyor.