Pazartesi günü AKP İstanbul İl Başkanlığı'nın iftarına katılan oyuncu Şafak Sezer'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına gidip Gezi Parkı eylemlerine katıldığı için özür dilediği ve Erdoğan'ın elini öpmek istediği söylenmişti. Şafak Sezer, sosyal medyada büyük tepki çeken bu iddialara ilişkin konuştu.

Beyaz TV'de Ferda Yıldırım'ın sorularını yanıtlayan oyuncu Gezi Parkı'na gitmediğini söyledi. Şunları iddia etti:

"GEZİ PARKI'NA GİTMEDİM"

"Ben açıkçası Gezi Parkı'na hiç gitmedim. Yürüyüşlerin ilk günü bir yemekten dolayı oraya katıldım. Meraktan dolayı gidip baktım ne oluyor diye. Barbaros'tan Ortaköy'e kadar Gezi Parkı'nda yürümeye gittik. Ayağımdan ameliyat olmuştum. Açılır diye yürümüştüm. İnönü Stadı'nın oraya gittik. Biber gazını orada tattım. Oranın mizahı da var, acısı da var. İnsanlar öldü orada.

Ortada durma şansın yok. Devleti var... Halkı var...İsteyeni var, istemeyeni var... Önümüz Ramazan Bayramı. Tatlılık ve güzellikle biteceğini düşünüyorum. Duran adamlar, palalı adamlar... Bunların hepsi bitiyor galiba."

ERDOĞAN'A ÖVGÜ ÜSTÜNE ÖVGÜ

Başbakan Erdoğan'ın "gizli güçler" ifadesini de kullanan Sezer, "Oralarda zaten gizli güçler vardı. Tabi biz de daha sonradan öğreniyoruz 'varmış.'" diye konuştu.

Erdoğan'ı öven ifadeler kullanan Sezer, "Bana Başbakanımız abi olarak geliyor. Benim abim gibi geliyor; her şeyi biliyor" dedi.

Konuşmasında sosyal medyayı da hedef alan Sezer, "Twitter'ın yasaklanmasını istiyorum" dedi.

ALABORA'NIN CNN INTERNATIONAL'A KONUŞMASI

Mehmet Ali Alabora'nın CNN International'a konuşmasına ilişkin de yorumda bulunan Sezer, "Benim bildiğim Alabora Amerikan emperyalizmine karşı çıkan ama CNN'de 1.5 saat yayın yapan bir adam oldu. Mehmet Ali'nin 1.5 saat çıkıp da başka bir ülkenin kanallarına böyle bir şey yapması... 'Arkamızdan vurulduk...' falan filan... Hoş bir şey olmadı açıkçası," derken, Alabora'yı, "Devlet de bir namustur. Sen neden namusunu yurt dışına anlatıyorsun. Memet Ali Alabora dünyanın en korkak adamı ya. Ne yapabilir yani. Cesaret hapı mı içti ne yaptı," sözleriyle hedef aldı.