İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı uçak park sahasında 02.15 sıralarında henüz sebebi belirlenemeyen patlama meydana geldi.

Patlamada Zehra Yamaç ve Canan Burgulu adında iki temizlik görevlisi yaralandı. Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri süren temizlik görevlilerinden Zehra Yamaç'ın hayatını kaybetti.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş., havalimanı apron bölgesinde yaşanan patlamanın ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Terminal işletmesini yapmakta olduğumuz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın apron bölgesinde 23.12.2015 tarihinde gece saat 02:00 civarında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiştir.

Patlamanın nedeni ile ilgili yetkililerin araştırmaları devam etmektedir. Terminalimizde uçak iniş kalkışlarında hiçbir sorun yaşanmamakta olup, uçuş operasyonu sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. Kamuoyunun ve yolcularımızın bilgisine sunarız." denildi.

PEGASUS'TAN AÇIKLAMA

Patlamaya ilişkin Pegasus'tan yapılan açıklamada, "23 Aralık 2015 Çarşamba günü sabah 02:05'te, İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir.

Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir.

Olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. Havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir" denildi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı uçak park sahasında henüz sebebi belirlenemeyen patlama olayını havalimanında bulunan yolcu Devrim Saygılı şöyle anlattı:

Sesler duyduk, patlama sesleri geldi. Hepsi oydu aslında başka da birşey duymadık" dedi "Siz uçakta mıydınız? sorusuna "Yok içerde oturuyorduk yemek yiyorduk. Patlama seslerini duyduk. Yanılmıyorsam 3 kereydi. Sonrada görevlilerden öğrendik patlama olduğunu. Apronda polis ekiplerini gördük, itfaiye görmedik" yanıtını verdi.