17 Aralık yolsuzluk operasyonu sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili havuz medyası kurduğu yönünde birçok iddia ortaya atılmıştı. Konu ile ilgili internette bir ses kaydı daha yayınlandı.

Havuz medyası ve işadamlarının paravan olarak kullanıldığı iddiasının yer aldığı ses kayıtlarında Başbakan Erdoğan ile damadı Berat Albayrak bir kanalın bazı işadamlarının ismi kullanılarak alınması ve ortaklık sözleşmesinin imzalanması konusunda görüşüyor.

ATV ve Sabah Gazetesi'nin bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, Erdoğan'ın rüşvet karşılığı ihale verdiği bazı işadamlarını kanalların yönetimine sokarak paravan olarak kullandığı ve kamuoyunu yönlendirerek hakkındaki tüm gerçekleri gizlemek istediği öne sürülüyor.

Kayıtlarda Başbakan'ın damadı Berat Albayrak olduğu iddia edilen kişi Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişiye kanalı satın almak için teknik bilgiler veriyor.

Kayıtlara göre Berat Albayrak, yeni kurulacak bir kanala ortak olabilmek için biran önce ortaklık sürecinin bitirilmesi gerektiğini Başbakan Erdoğan'a iletiyor ve hukuki açıdan sıkıntıya düşülmemesi için sürecin acil bir şekilde yürütülmesi gerektiğini söylüyor. Görüşmelerde Ahmet isminde bir işadamı ve Ethem Sancak'ın isimleri de geçiyor. (Cumhuriyet)