Sabah Gazetesi, Kürt basınını ve muhalif basını hedef göstererek kapatılmalarını istedi. "Yargı PKK kanalları için de harekete geçsin" başlıklı haber servis eden Sabah, İMC TV'nin Türksat uydusundan çıkarılmasını ve Özgür Gündem Gazetesi'nin ise kapatılmasını istedi.

AKP hükümetine yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi, muhalif basını hedef göstermeye devam ediyor. Sitesinde "Yargı PKK kanalları için de harekete geçsin" başlıklı haber servis eden Sabah,  "kamuoyu tepkileri" diyerek, "PKK'ye yakın" diye tabir ettiği kanalların, tıpkı "cemaat medya organları" gibi Türksat uydusundan çıkarılmasını istedi.

Haberinde, "İMC TV'nin aynı kararla Türksat uydusundan çıkarılması bekleniyor" diyen Sabah Gazetesi, Özgür Gündem gazetesi için de benzer tabirleri kullanarak, "Yargı kararıyla kapatılması bekleniyor" diye yazdı.

DAHA ÖNCE DE HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Sabah Gazetesi'nin bu haberleri, geçmişte Kürt basını üzerinde yürütülen baskıları akıllara getirdi. Defalarca gazeteleri kapatılan, sansürlenen, çalışanları, muhabirleri ve yazarları katledilen, sürgüne gönderilen, cezaevine konulan Kürt özgür basınına dönük en son 20 Aralık 2011 tarihinde "KCK basın" adı altında yapılan operasyondan önce ana akım medyası benzer içerikli haberler yapmıştı.

Operasyondan önce tutuklanacak gazetecilerin listesini ve şemasını yayınlayarak hedef gösteren Sabah. Tansu Çiller de 1994 yılında başbakanlık döneminde Milli Güvenlik Toplantısı'nda "Susturun" kararından sonra 2 Aralık'ı 3 Aralık'a bağlayan gece Özgür Ülke Gazetesi'nin İstanbul Kadırga'daki merkez binası bombalanmıştı