Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyine yönelik bombardımana yönelik ‘rahatsızlığını’ dile getirirken, “Türkiye’nin eylemlerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin gündemine getireceğiz,” denildi. Federasyon Konseyi’nin Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçov ise ‘en kötü senaryo’dan bahsetti ve “Türkiye, Suriye’deki savaş alanında karşısına Rusya’yı alacaktır,” dedi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Suriye’nin kuzeyindeki birçok yerleşim biriminin Türkiye tarafından vurulduğu belirtilerek, çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı, altyapı tesislerinin ve evlerin yıkıldığı ifade edildi.

Açıklamada, “Moskova’nın Türkiye’nin komşusuna yönelik agresif eylemleriyle ilgili olarak ciddi rahatsızlık duyulduğu” söylenirken, Türkiye’nin El Nusra ve IŞİD’e yardım etmeleri için sınırdan silahlı grupların geçişine izin vermeyi sürdürdüğü iddia edildi ve Türkiye’nin eylemlerinin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin gündemine getirileceği belirtildi:

“BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarının ve yükümlülüklerinin ihlal edildiğini görüyoruz. BM Güvenlik Konseyi’nin Ankara’nın Ortadoğu ve ötesinde barış ve güvenliği tehdit eden provokatif tutumunu değerlendirmesi için bu meselenin BM Güvenlik Konseyi’nin gündemine getirilmesini destekliyoruz.”

Öte yandan Russia Today (RT) televizyonunun canlı yayınında konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da Türkiye’nin Suriye sınırındaki eylemlerini ‘kabul edilemez’ olarak nitelendirdi.

(Kaynak: imc tv)