Rusya’nın, Suriye’nin kuzeyinde yer alan Afrin ve Şehba bölgesine asker konuşlandırdığı iddia edildi.

Bas News’te yer alan habere göre YPG, Rus askerlerinin askeri gözlem yapacağını ve kendileri ile birlikte Şehba ve Afrin’in güvenliğini sağlayacağını açıkladı.

Suriye İnsan Hakları Örgütü ve bölgeden Kürtçe yayın yapan internet siteleri, Rus ordusuna bağlı askerlerin YPG’nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’nin denetiminde bulunan Şehba bölgesindeki Tel Rıfat kasabasına konuşlandığını duyurdu.

Bölgeye konuşlanan Rus askerlerinin görüntü ve fotoğrafları da paylaşıldı.

Afrin’in güney batısında yer alan Tel Rıfat kasabası, 2016 yılının Şubat ayında HSD güçleri tarafından ÖSO’nun elinden alınmıştı. Bölgede geçen Haziran ayından beri zaman zaman OSÖ ile YPG güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

Anha’da yer alan habere göre, Rus güçlerinin Afrin ve Şehba’da gözlem çalışmalarında bulunma kararı aldıklarını duyurdu.

YPG’den yapılan açıklamaya göre “Askeri gözlem yapacak olan Rus güçlerinin görevi YPG ve Ceys El-Siwar savaşçılarıyla birlikte Şehba ve Efrin’in güvenliğini sağlamak olacaktır.”

Açıklamanın ardından, söz konusu anlaşma gereği, bir grup Rus askerinin teçhizatlarıyla birlikte Afrin ve Şehba kantonlarına ulaştığı bildirildi.