Sesi ve sazıyla Yunus Emre'yi, Pir Sultan'ı, Dadaloğlu'nu geniş halk kitlelerine sevdiren, Nazım Hikmet'in şiirlerine hayat veren, türküleri yarınlara taşıyan Ruhi Su doğumunun 100’üncü yılında Londra’da da anıldı.

 

Ruhi Su Dostlar Korosu, 9 Haziran Cumartesi günü, Ruhi Su 100 adı altında düzenlenen etkinlikler kapsamında Londra’da bulunan St. Mark's Chic kilisesinde bir konser verdi. Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği ve Anatolian Centre işbirliği ile düzenlenen "RUHİ SU 100 YAŞINDA / RUHİ SU CENTENARY" konseri büyük ilgi gördü.

 

Ruhi Su'nun öğrencilerinden Karabey Aydoğan ile eski koristlerden Yasemin Yurduşen’in sahne aldığı konserin ilk yarısında Ruhi Su'ya ait belgeler ve  fotoğraflarla ilgili bir sunum yapıldı. “İrlanda Halk Şarkısı”, “Gümüş İbrik”, “Pireli Şiir”, “Leylim Yar” gibi yirmiyi aşkın türkü söyleyen sanatçılara St. Mark's kilisesini  dolduran izleyiciler de eşlik etti. Gecede Ruhi Su'nun Avusturalya konserinin konu edildiği belgesel film de gösterildi.

 

Ruhi Su’nun 100. Yaş etkinlikleri, 16 Haziran’da Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak Ruhi Su Dostlar Korosu’nun konseri ile devam edecek.

 

Demokrat Haber