Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 7 Ocak'ta yaşamını yitirdikten sonra defnedilen ve yerleri belirlenemeyen Rozerin Çukur ve Ramazan Öğüt'ün aileleri, cenazeleri çıkarabilmek için defalarca savcılığa başvurmalarına rağmen sonuçsuz kaldı. Aileler cenazelerin, Dört Ayaklı Minare yakınlarındaki Paşa Hamamı civarında olduğunu söylemelerine rağmen burada kazı yapılmadı. 

DİHA’nın haberine göre; ailelerin ısrarı üzerine kendileri ile temasa geçen polisler, ailelere kazma ve kürek vererek, "Nerede olduğunu biliyorsanız kazıp çıkarın" dedi. Yaşananlar üzerine Rozerin Çukur'un babası Mustafa Çukur, amca Muzaffer Çukur ve Ramazan Öğüt'ün babası Mithat Öğüt polis eşliğinde ellerinde kazma kürekle çocuklarının defnedildiğini tahmin ettikleri alana doğru hareket etti.

YASAKLI MAHALLEYE GİRİLDİ

Yurttaşların daha önce verdiği bilgiler doğrultusunda polis nezaretinde Dört Ayaklı Minare tarafından yasaklı mahalleye giren aileler, Paşa Hamamı çevresine baktı. Paşa Hamamı çevresinin kazıldığını gören aile, polislerin 13 ve 14 Mayıs'ta buradan 2 cenaze çıkardıklarını söylemeleri üzerine cenazelerin çocuklarına ait olabileceğini söyledi. 

Çukur'un babası Mustafa Çukur, cenazelerinin hastanenin morgunda olduğunu söyleyerek, doku ve kemik testinin sonucunu bekleyeceklerini söyledi.

Öte yandan polis, ailelerin giriş yaptığı Dört Ayaklı Minare tarafından zırhlı araçlarla önlem aldığı belirtildi.

Fotoğraf: Hasan Akbaş