Türkiye Roman Hakları Forumu (ROMFO), Kobani eylemleri nedeniyle tüm Romanlardan ırkçılık ve nefret kokan provokasyonlardan uzak durma çağrısında bulundu.

60 Roman Derneği ve 4 Roman Federasyonu’nu içinde barındaran ROMFO, tarih boyunca hep barıştan yana olan ve sürekli ayrımcılığa uğrayan Romanlara "Kardeşine dokunma" çağrısı yaptı.

Çağrıda şu ifadelere yer verildi:

"Nefretten, ırkçılıktan, olumsuz önyargılardan, dışlanmadan çok canı yanan bir topluluk olarak Romanlar, savaşsız-silahsız, içine her farklı kültürü, kimliği ve doğayı da katan bir barış sürecinin ortağı olmalıdır.

Bu nedenle Roman arkadaşlarımızın, Roman liderlerin bu zor günlerde mahallelerinde huzuru, kardeşliği çoğaltarak, düşmanlık körüklemek isteyenlere inat, barış ve çözüm yolunda yürümeye devam etmelerini bekliyoruz.

Hep beraber, sağduyu ile bu günleri atlatarak, birbirimizi yeniden öğrenerek birlikte Barış diyeceğimiz günler yaratalım. Romanlar olarak diyoruz ki bütün katliamların kıvılcımıdır nefret, bu yüzden nefret savaşlarının yangın yerlerini söndürmek için kardeşine dokunma."