Şırnak Üniversitesi Cizre Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Sanat Sokağı'nda oturma eylemi yaptı.

Eylemde "Savaşın bile bir hukuku var, ahlaki bir boyutu var", "Rojava'da katliam var, sessiz kalma" ve "Duydunuz mu? Çocuklar ölüyor" yazılı dövizler açıldı. Saatlerce oturma eylemi yapan öğrenciler, "Yaşasın halkların kardeşliği", "Diren Rojava", "Rojava halkı yalnız değildir" ve "Bijî berxwedana Rojava" sloganlarını attı.

Oturma eyleminin ardından açıklama yapan Ercan Kolanç, Rojava'da yaşanan katliamı kınadı.

CİZRE'DE YARDIM KAMPANYASI

Cizre'de ise YDG-H öncülüğünde Rojava halkı ile dayanışma kampanyası başlatıldı. Mahallelerde dolaşan gençler, emekçilerden Rojava halkları için insani yardım malzemeleri topluyor.

Rojava halklarına gönderilmek için acil olan ihtiyaçlar şunlar: kuru gıda, bakliyat, çocuk maması, çocuk bezi, kadın pedi, her türlü ilk yardım malzemesi, antibiyotik ilaç, enterik vakalar için her türlü ilaç, çocuklar için ağrı kesici- ateş düşürücü ve giyecek.

Yardımlar Nur Mahallesi Belediye Halk ve Taziye Evi'nde toplanacak.

ŞIRNAK'TA DA YARDIM KAMPANYASI

İHD Şırnak Şubesi, Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, BDP Şırnak İl Başkanı Baki Katar, Şırnak Belediye Başkan Vekili Faik Saltan, KESK'e bağlı sendikaların yöneticileri de destek verdi.

Burada açıklama yapan İHD Şube Başkanı Mehmet Emin Cengizoğlu, El Kaide bağlantılı El-Nusra Cephesi'nin Kürtlere yönelik gerçekleştirdiği katliamı kınadı.

Cengizoğlu, Türkiye ve diğer ülkeleri, çetelere verdikleri desteği sonlandırmasını ve sınır kapılarının derhal açılmasını istedi. Cengizoğlu, "Türkiye'de devam eden barış ve çözüm sürecinin ilerleyebilmesi bakımından, Rojava ile iyi ilişkiler kurulmalıdır" dedi.

Rojava'ya destek kampanyası başlattıklarını duyuran Cengizoğlu, yardımların İHD, Şırnak Barosu, BDP İl teşkilatı, KESK, EDEV ve KURDİ-DER binalarına ulaştırılabileceğini bildirdi.

ZAP SPOR’DAN DA KATLİAMA TEPKİ

Zap Spor Kulübü de Hakkari Belediyesi önünde açıklama yaptı.

Zap Spor Kulübü Teknik Direktörü Mecit Tekin, Rojava'da kadın, çocuk, yaşlı demeden onlarca kişinin katledildiğini hatırlattı.

Herkesi, katliama karşı sesini yükseltmeye çağıran Tekin, "Kürtlerin, özgürlük ve eşitlik kazanımlarını hazmedemeyen zihniyetler amaçlarına ulaşmayacak. Eninde sonunda Kürt halkı özgürleşecek.

BULANIK'TA HER GÜN 'SESSİZ' EYLEM

Muş'un Bulanık İlçesi'nde, katliamı kınamak için sessiz eylem yapıldı. Bulanık Devlet Hastanesi önünde toplanan kitle oturma eylemi yaptı.

Bulanık halkı bugün de saat 20.30'da Ziraat Bankası önünde olacak.

'ARTIK HER YER ROJAVA'DIR'

BDP Ağrı İl Örgütü, Ağrı Belediyesi İş Merkezi önünde açıklama yaptı.

BDP Ağrı İl Yöneticisi Tekin Alptekin, KCK Genel Başkanı Abdullah Öcalan tarafından başlatılan çözüm sürecinin başarılı olması için herkesin çaba harcaması gerektiğini söyledi. Rojava'da çetelerin AKP'nin desteğiyle Kürt halkına karşı savaş başlattığını belirtti, "Kürt halkına karşı yapılan hunharca saldırıyı kınıyoruz. Tüm bu kirli, katliamcı güçlere diyoruz ki; kirli ellerinizi Rojava'dan çekin. Rojava halkı yalnız değildir. Artık her Kürdün yaşadığı yer Rojava'dır" dedi.

DERSİM'DE ROJAVA HALKI İÇİN MUMLAR YAKILDI

Dersim'de çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü Sanat Sokağı'nda toplanarak Seyit Rıza Parkı'na yürüdü. Yürüyüş boyunca, "Diren Rojava Dersim seninle", "AKP Rojava'dan elini çek", "Yaşasın Rojava direnişi" sloganları atıldı.

Rojava'da yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından KESK Dersim Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Gürbüz Solmaz, Rojava'da yaşanan katliama sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

HDP Dersim İl Başkanı Fatma Kalsen ise "Rojava'daki kardeşlerimize yönelmiş saldırıların vesayet ortağı AKP hükümetidir" dedi.

Rojava'nın sadece Kürtlerin değil, bölgedeki gericiliğe karşı ezilen tüm halkların demokratik direniş mevzisi haline geldiğini vurgulayan Kalsen, "Artık bugün gericilik tarafından boğulmak istenen Rojava devrimini sahiplenmek halkların demokratik geleceğini ve kendi kaderini tahin hakkını savunmaktır" dedi.

Açıklamanın ardından Seyit Rıza heykelinin önünde Rojava halkı için mumlar yakıldı.

MANİSA'DA YÜZLERCE KİŞİ MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ YAPTI

Manisa'da da yüzlerce kişi yürüşüş yaptı.

Kurtuluş Mahallesi'nde toplanan kitle Yılmazlar Mahallesi merkezine meşaleli yürüyüş yaptı. Yürüyüşte, "Her yer direniş, her yer Rojava", "Bijî Serok Apo", "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları atıldı. (Etha)