Hatay İl Göç İdaresine bağlı Narlıca Gönderme Merkezi'nde tutulan 10 RojavaKürt'ün Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan El Nusra ve Ahrar uş-Şam örgütlerine teslim edilmesinin geçici bir süreliğine durdurulduğu bildirildi.  

Özgür Gündem’in haberine göre, bugün gönderilmesi kararlaştırılan grup için sabah saatlerinde Geri Gönderme Merkezi'ne giderek grup ile görüşmek isteyen İnsan Hakları Derneği (İHD) Hatay Şube Yöneticisi Avukat Suphi Zarif, sayım gerekçe gösterilerek görüşme talebinin reddedildiğini söyledi.  

Görüşme talebinde ısrar ettiklerini belirten Zarif, "Bize önce gönderilme kararının çıktığını söylediler. Fakat daha sonra basında çıkan haberlerden kaynaklı sınır dışı etmeyi ertelediklerini belirttiler. Ancak halen geri gönderilme tehlikeleri var" dedi.  

Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) bireysel başvuracaklarını kaydeden Zarif, "AYM'ye yapılacak bireysel başvuruda olumlu bir karar çıkarsa geri göndermeler durdurulur, eğer ki AYM'den çıkacak karar olumsuz olursa hukuki olarak yapılacak bir şey kalmıyor" diye belirtti.  

Zarif, yarın yine görüş için başvuracağını vurguladı.