Rojava'da El Kaide'ye bağlı El Nusra çetelerinin gerçekleştirdiği katliama karşı Londra'da bir protesto eylemi gerçekleştirildi.

Londra Taksim Dayanışma Çadırı önünde Britanya Halk Meclisi ve PYD'nin çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi, Rojava'da yaşanan katliama karşı öfkelerini haykırıdılar.

Eylem süresince kitle sık sık; "Biji berxwedana Rojava", "Biji YPG Biji Rojava", "Stop fascist attacks in Kurdistan", "Diren Rojava seninleyiz", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Katil El Nusra katil AKP" ve "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganlarını haykırdı.

Rojava'da hayatını kaybedenler şahsında bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Britanya Halk Meclisi adına bir konuşmacı söz aldı. Daha sonra sırasıyla PYD adına bir konuşmacı ve Londra Taksim Dayanışma Çadırı adına da bir konuşmacı söz alarak, yaşanan katliamı kınadılar.

Konuşmalarda Rojava için sahiplenme ve duyarlılık çağrısı yapılırken, Ortadoğu'da kalıcı bir barışın ancak Taksim ve Rojava'nın kardeşliğinden geçtiği vurgulandı. Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu'nun mesajının da okunmasının ardından yaklaşık bir saat süren eylem sonlandırıldı. (Etha)