Antep’te çalışmalar yürüten Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Türkiye İş Bankası'nda açtığı hesap banka tarafından kapatıldı.

Derneğin hesapta bulunan 2 bin 600 lirasına da el konuldu.

İş Bankası kapatma gerekçesi olarak, yardım izni olmadan hesabın kullanıldığını ileri sürdü. Derneğin Antep Eş Başkanı Abdurrahman Kartal ise, konu hakkında hukuksal süreç başlattıklarını belirtti.

Kartal, derneklerine yapılan bağışları toplamak için Antep İş Bankası Pazaryeri Şubesi'nde gerekli evrakları verip, hesap açtırdıklarını belirtti.

Kimseden yardım istemediklerini, tamamen gönüllülük esasları çerçevesinde isteyenlerin bağış yapabildiğini ifade eden Kartal, yapılan bağışları açtıkları hesaplarına yönlendirdiklerini söyledi.

Birkaç bağıştan sonra hesap açtıkları şubenin çalışanları tarafından aranıp, "Bize yukardan baskı var. Hesabı kapatmamız gerekiyor" denildiğini iddia eden Kartal, "Ondan sonra ne yaptıysak hesabımızı kapattılar. Bu kapsamda 2 bin 600 lira paramız vardı. Ona da el koydular. İş Bankası'nın da bize gönderdiği ve kapatama gerekçesi olarak gösterdiği tebligatta ise bir derneğin yardım toplama izinin olması gerektiğidir" dedi.