Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, dün akşam Hesekê'de meydana gelen bombalı saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Yüksekovahaber'de yer alan habere göre hiçbir saldırının Rojava halkının iradesini kıramayacağı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Halkımız, özgürlük meşalesini Hesekê'de tutuşturup özgürlük bayramı Newrozu karşılamaya hazırlandığı bir zamanda, karanlık güçlerin maşası DAIŞ çetelerinin saldırılarına maruz kalmıştır.

Bu teröristler halkımızın ulusal bayram kutlamalarını fırsat bilerek bomba yüklü araç ve intihar saldırılarıyla, çoğunluğu çocuk, kadın, yaşlı onlarca sivil masum yurttaşımızı şehit etmiş, birçoğunu da yaralamıştır. Kantonlar Genel Koordinasyonu olarak, halkımıza yönelik bu korkakça saldırıyı tüm bileşenerimizle lanetliyoruz.

Halkımız kesinlikle bu teröre karşı büyük bir inanç ve karalılıkla direnecektir. Bu yönlü saldırılar güç ve irademizi asla kıramayacaktır. Böylesi zamanda halklarımızın tüm oluşumlarıyla elele vererek bu zorluğu da aşacağından kuşku duymuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kantonlar Genel Koordinasyonu, olasısaldırılara karşı ise bugün Cizîrê Kantonu'nda herhangi bir kitlesel kutlama veya etkinlik yapmama çağrısı yaptı.