Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yabancı basın organları tarafından son dönemlerde sık sık "rock yıldızı"na benzetilmesi rock severlerin de sabrını taşırdı.

Erdoğan, en son olarak CNN International’da kendisine “Siz Rock yıldızı mısınız” diye soran tanınmış gazeteci Farid Zakaria’yı “Ben rock yıldızı değil siyasetçiyim” diye net bir yanıtla terslerken, internetteki rockseverler Başbakan’a devamlı olarak rockçu benzetmesi yapılmasına tepki gösterdiler.

Başta sosyal paylaşım siteleri olmak üzere rock müziğe gönül veren müzikseverlerin oluşturdukları internet sitelerinde genelde esprili bir dil kullanılırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın değil bu müziği yapan kişilerle, rock dinleyicileriyle bile bir benzerliğinin olamayacağı dile getirildi. Bir sözlük sitesinde “Yapılan benzetmeden hareketle kendisinin olası ilk albümünün adı için (bkz: take your mum and go)” şakası yer aldı.

-PUNKÇU FOTOMONTAJI-

Nette Başbakan Erdoğan’ı bir “punk rock yıldızı” olarak gösteren bir fotoğraf dikkati çekerken, müzikseverlerin “Rockçu Erdoğan” konusunda paylaştıkları görüş ve haber yorumlarından bir bölümü şöyle:

-“Scream for me” diye bağırmasa da sağlam riff ve trickleri var...

-m/ erdoğan m/...

-tayyip erdoğan eurovizyona kendi mi katılacak?

-yapılan benzetmeden hareketle kendisinin olası ilk albümünün adı için (bkz: take your mum and go).

-rock piyasasında bir devlet bahçeli değildir, olamaz. scream ve brutal konusunda yeterli değil. bence yanlış kişiyi başlık almışlar.

-sanırım mottosu şöyledir; 3 çocuk, limonata, ilahi (ekşi sözlük)

-Rock festivallerini ahlaki erozyon olarak niteleyen bir şahıs için talihsiz bir benzetme. sorumluları tiz vakitte tespit edile wall street journal'a girişleri yasaklana...

-çıkaracağı ilk single 'sweet 3 children o' mine' olacakmış. (ekşi sözlük)

-Tayyip Erdoğan rock starı değil bir rock dinleyicisi de olamaz. Çünkü rockta sadece plastik civciv ezilir.

-Madem rock starı neden rock çalan radyoları kapatıyorlar.