Roboskili aileler, bu hafta 136'ıncısı düzenlenen 'adalet arayışı'na Roboski Mezarlığı'nda devam etti.

Aileler burada yaptıkları basın açıklamasında Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Şengal'de Ezidilere yönelik katliamına dikkati çekerek; "Şengal halkı yalnız değildir", "Şengal katliamını kınıyoruz", "Roboski'nin katili kimse, Şengal’in katili de odur", "Şengal katliamına sezsiz kalma",  "Gazze’ye ağlayıp Şengal'e sesiz kalanı kınıyoruz" dövizleri taşıdılar.

Roboskili aileler yakınlarını kaybetmelerinin üzerinden 952 gün geçtiğini belirterek, sorumlulara seslendiler; "İnsanlık onuru için Roboski faillerini yargı önüne çıkarın" dediler.

Roboskili aileler düzenledikleri basın açıklamasının devamında Şengal'deki Ezidi katliamına dikkati çekerek, "İŞİD'i besleyen Türkiye devletinin asıl hedefi Kürt halkıdır" dediler. Devamla, "Zaten 34 evladımız da Kürt oldukları için katledilmedi mi ? Belli olan faillerin yargılanmıyor oluşunun sebebi yine katledilenlerin Kürt olmaları değil mi?" diyen Roboskili aileler, "On yıllardır süren Kürt düşmanlığına karşı bütün Kürtleri tek vücut olmaya çağırıyoruz," çağrısında bulundular.

İŞİD'in Mahmur Kampı'na kadar gelmesi nedeni  ile orada IŞİD'e karşı savaşanlara destek vermek için Uludere ve çevresinden Mahmur'a doğru yola çıkanları işaret eden Roboskili aileler, "Uludere ve çevre köylerden yola çıkan gençlerimiz, Kürdistan’ın her karışında yaşayanlara örnek olmalıdır," dedi. (Demokrat Haber / BA)