İbrahim Yaylalı / Demokrat Haber Roboski

Roboskililer, 34 köylünün savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürülmesinin 543. günü olan 23 Haziran'da saat 21:00’da "Roboski'yi sessizlik de öldürür" diyerek ışık söndürme eylemi yapıldı.

Gezi Parkı Direnişi çerçevesinde her gün saat 21.00’de yapılan ışık söndürme ve tencere-tavayla ses çıkarma eylemi Roboski’de farklı bir şekil aldı.

Halk tepelere çıkarak Roboski davası üzerindeki karanlığın etkisini kırmak için temsili olarak ateşler yaktı.

Roboskililer, eylemlerinin sahiplenilerek büyütülmesini, ancak bu şekilde katliamı yapanların adil şekilde yargılanabileceğini düşünüyor.

‘Roboski katliamının açığa çıkması için adil yargılama istiyoruz’ diyerek yapılan ışık söndürme ve ateş yakma eylemini konuştuğumuz Faruk Encü "Müzakere sürecinden hiçbir şey anlamıyorum. Barış süreci, müzakere süreci diyorlar fakat 18 ay sonra dava görevsizlik nedeniyle Genelkurmay’a gönderildi. Her gün yeni korucu kadroları dağıtılıyor” dedi.

Hükümetin kendilerini kandırmaya dönük çalışmalar içerisinde olduğunu iddia eden Encü "Ne olursa olsun sonuna kadar barışı savunmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Her gece saat 21.00’da yapacağımız karanlığa karşı ateş yakma ve ışık söndürme eylemine herkesin destek vermesini istiyorum" dedi.