Roboskîli Aileler, katliamın 203. haftasında adalet taleplerini yineledi. Suruç, Ankara, Beyrut ve Paris gerçekleşen katliamları hatırlattı, "Roboskî'de yaptıklarının benzerini yapmaya çalışıyorlar ama başarılı olamayacaklar" dedi.


28 Aralık 2011 tarihinde Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyü sınırında TSK'ye ait savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen bombardımanda çoğu çocuk 34 Roboskîli katledilmişti.

etha'da yer alan habere göre, Katliamın ardından her perşembe günü yakınlarının mezarlarını ziyaret eden Roboskîli Aileler, 203. kez mezarlıkta açıklama yaptı.

"Roboskî için, adalet için failler yargılansın" yazılı pankart açan aileler adına konuşan Veli Encü, AKP iktidarının katliamlarını sürdürdüğünü vurguladı. Encü, "Sevdiklerimizi bombalarla öldürdüler. Sadece onları değil, bizleri de adaleti sağlamadıkları her gün bu mezarların altına soktular" dedi.

Roboskî'de katledilenlerin aynı politikalarla dünya içinde bir tehdit oluşturmaya başladığını söyleyen Encü, "Suruç'ta, Ankara'da, Beyrut'ta ve Paris'te yapılan saldırılar bu zihniyetin devamı ve katliam politikaların uzantısıdır. Roboskî'de yaptıklarının benzerini Cizre'de, Silvan'da, Nusaybin'de yapmaya çalışıyorlar ama başarılı olamayacaklar" ifadelerini kullandı.

Adalet için mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Encü, "Bunu artık kendimiz için değil, katliamların sıradanlaşmasını engellemek ve adaleti ile barışı tüm dünyada tesis etmek için yapacağız" diye konuştu.